Spring Restaurant, London, WC2R

Nurture Landscapes

 

Overview Spring restaurant is set in the heart of Somerset House and the atrium inside the restaurant has six large black olive trees (Bucida buceras) along with vines and grasses. The Idea was to create a garden feeling, although the atrium sits indoors under glass. The choice of planting and design of the walls and planters – all of which was created by Jinny Blom – has given the restaurant a unique dining experience. Spring brings warmth and elegance within a beautiful dining space set in the New Wing of the iconic Somerset House. In spring, food is celebrated for its conviviality and the joyfulness of sharing seasonal produce. The cooking is wholesome, produce driven and cooked by a team of people who are passionate about what they do and who feel truly privileged to work with beautiful ingredients. They hope to create an experience that lingers in the memory.

Judges’ comments This installation has been achieved despite presenting a difficult environment for plants. Those chosen for the draughty corridor area approaching the main restaurant are coping well with the conditions, and the black olive trees in the restaurant are doing very well. Climbers are being trained to go over the atrium roof with the help of large hazel sticks. All planters have casters, enabling the larger specimens to be moved with ease. Although the restaurant area covers a relatively small space, the effect created by the plants is beautiful. 

Client Spring Restaurant, Somerset House

Arhcitect/ Design Jinny Blom Landscape Design

Install/ Maintenance Nurture Landscapes

Suppliers Koberg, Dynamic 3

Nurture Landscapes

Website Menu